Psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće” će nastaviti sa radom i nakon završetka epidemije

Proširenje delatnosti i novo radno vreme

Imamo lepe vesti, naše onlajn psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće” nastaviće da pruža psihološku podršku građanstvu i nakon završetka epidemije korone. 

Iako je većina mera povučena i naše kretanje više nije ograničeno, pandemija još uvek nije u potpunosti izašla iz naših života, a mnogi od nas i dalje pokušavaju da razumeju i daju smisao čitavom ovom periodu. Mi smo tu da saslušamo i razgovaramo sa svima kojima ovaj period predstavlja izazov za mentalno zdravlje.

Pored toga, možete nam pisati i u vezi sa nekim drugim životnim nedoumicama, problemima, osećanjima koje vas muče. 

Od ponedeljka 1. juna, naši psiholozi će biti na raspolaganju za razgovor putem četa uz novo radno vreme: ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 21 čas (na našem sajtu, donji desni ugao) i putem mejla pricajmokodkuce@gmail.com (rok za odgovaranje je 5 dana). 

Naše usluge su besplatne. 

Takođe, obaveštavamo vas da u nedelju, 31. maja, savetovalište neće raditi.

Šta je psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće”?

“Pričajmo (k)od kuće” je besplatno psihološko savetovalište putem mejla pricajmokodkuce@gmail.com i putem četa na sajtu https://festivalmentalnogzdravlja.rs/.

Savetovalište je nastalo u okviru programa “Mentalno zdravlje u doba korone” koji su pokrenuli Institut za javno zdravlje Vojvodine i Podružnica za Južnobački okrug Društva psihologa Srbije.

Čine ga diplomirani psiholozi praktičari i profesori psihologije koji su se volonterski angažovali kako bi pružili podršku građanstvu u vezi sa okolnostima izazvanim epidemijom koronavirusa.

Od juna savetovalište proširuje delatnost, te postaje otvoreno za sve koji imaju potrebu za psihološkom podrškom bilo da je to povezano sa epidemijom korone ili se radi o drugim životnim problemima ili stanjima. 

Kako funkcioniše savetovalište?

Možete pisati našim psiholozima na dva načina, putem četa i putem mejla.

Čet se nalazi na našem sajtu https://festivalmentalnogzdravlja.rs/. U donjem desnom uglu sajta videćete prozor na kome piše “Psihološka podrška”. Dovoljno je da napišete poruku kako bi započeli razgovor sa dežurnim psihologom (ponedeljkom, sredom i petkom 19 – 21 čas). Možete izabrati da nam se predstavite, a možete nam pisati i anonimno ili uz korišćenje pseudonima. Može se desiti da se usled vaše ili naše loše konekcije razgovor prekine, u tom slučaju pišite nam ponovo i nastavićete razgovor sa istim psihologom. Ukoliko nam pišete na sajtu van radnog vremena i ostavite mejl adresu, bićemo u mogućnosti da vam odgovorimo naknadno.

Ukoliko izaberete da nam se obratite putem mejla  (pricajmokodkuce@gmail.com), odgovoriće vam jedan od naših psihologa koji će biti zadužen za dalju prepisku sa vama. Rok za odgovaranje je 5 dana.

Pišite nam, tu smo da vas čujemo!

Fotografija: Christin Hume Unsplash

0 comment
8

You may also like

Leave a Comment